Op weg naar het best denkbare onderwijs

Wat is het onderwijs-DNA van uw VO school? En vooral: hoe is dat DNA terug te zien in de lessen en bij alle leraren? En hoe herkennen ouders en leerlingen de sterke kanten van uw onderwijs en uw onderwijsconcept?

Interessante vragen. IJsselgroep VO gaat graag samen met u op zoek naar antwoorden. Om samen de weg naar ‘het best denkbare onderwijs’ in te slaan. Onderwijs waar leerlingen en leerkrachten enthousiast over zijn en waar ze vol voor gaan.

IJsselgroep VO staat voor

  • Gemotiveerde leerlingen
  • Gelukkige leraren
  • Tevreden ouders

Dat is onze droom. Te realiseren op iedere school en voor alle betrokkenen. Wat is daarvoor nodig? Hoe krijg je dat als school voor elkaar? Leraren en management samen? Wat kan IJsselgroep VO daaraan bijdragen?

Professionele leraren

Wij geloven dat de kwaliteit van het onderwijs wordt bepaald door de professionaliteit van de leraar. Die is de kurk waarop het onderwijs drijft. Dat betekent voor de leraar: de borst vooruit. En ook: leraar is het belangrijkste beroep in deze maatschappij. De consequentie is: verantwoordelijkheid nemen voor onderwijskwaliteit en steeds op zoek naar beter worden in je vak. Dan dwing je vertrouwen af. Verdiend vertrouwen. In een ondersteunende omgeving. De leraar centraal.

Het best denkbare onderwijs herkent u aan:

  • Uitgedaagde leerlingen
  • Vakbekwame leraren
  • Begrijpende ouders

Actieve leerlingen

Iedere leraar streeft naar leerlingen die willen leren, naar leerlingen die actief zijn. Leerlingen die in beweging komen, maken iets van hun schooltijd. IJsselgroep VO kan daaraan bijdragen met voorbeelden van activerende didactiek en het ontwikkelen van de didactische vaardigheden van leraren. Bijdragen aan leraren die activeren, leraren die opbouwende en leerzame feedback geven. De leerlingen actief, de leraar regisseert.

  • Hardwerkende leerlingen
  • Professionele leraren
  • Meewerkende ouders

Sleutelrol docent

Het vak van leraar vraagt veel verschillende kennis en vaardigheden. En een pro-actieve houding gericht op elke dag optimaal presteren. Covey: de zaag scherp, het doel voor ogen. Niet omdat het moet, maar omdat je je daar fijner bij voelt. IJsselgroep VO staat voor erkenning van de sleutelrol van de docent. Die waardering en vertrouwen krijgt van de directie en het werk kan doen met ondersteuning en feedback van de in- en externe ondersteuning. Samen sta je er niet alleen voor.

Professionalisering

Voor ons is professionalisering geen waardevrije nascholing. Professionalisering betekent meer professional worden. In de lespraktijk van iedere dag.

Dienstverlening

Ontdek de vertaalslag van visie naar concrete diensten:

Interessant voor docenten, MT en teamleiders.

Zorg en onderwijs

Onze dienstverlening biedt een mooie combinatie van zorg en onderwijs. Deze verbinding komt bij ons natuurlijk niet ‘uit de lucht vallen’. Zowel onze onderwijsadviseurs als onze gedragswetenschappers werken vanuit de driehoek ‘leerling - ouders - school’. En dit doen we samen. Niet alleen intern, maar vooral ook met docenten, zorgcoördinatoren, samenwerkingsverbanden passend onderwijs, besturen, gemeenten en diverse organisaties in de zorgketen. Samen ontdekken wat werkt. Samen nieuwe vormen van dienstverlening ontwikkelen en verbeteren.

Meer weten?

Ga dan in gesprek met één van onze adviseurs en ervaar dat wij een gezamenlijk passie hebben: onderwijs. Of neem contact op met Albert de Boer via 06 55 19 24 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2017 IJsselgroep Voortgezet Onderwijs
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau