Uitvoering van het onderwijs in de lessen

Docenten richten hun lessen in op basis van de doelen die ze moeten bereiken. Ze zijn op zoek naar het best denkbare onderwijs. Naar kernelementen van succesvolle didactiek. Ontdek wat er mogelijk is als het gaat om het razend interessant maken van lessen voor docenten en leerlingen. Thinking for Learning en coöperatief leren in het Voortgezet Onderwijs: een bron van energie.
Meer weten over uitvoering van het onderwijs in de lessen?
Plan dan een gesprek met Herman Giesbers: 06 22 93 89 52 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dienstverlening

Thinking for learning

Leerlingen goed voorbereiden op hun toekomst en zorgen dat zij hun plek vinden en kunnen functioneren in de samenleving: belangrijke doelen van het onderwijs. De snel veranderende samenleving stelt steeds andere eisen aan haar deelnemers. Het kunnen bedenken van oplossingen voor nieuwe problemen: het wordt steeds belangrijker. Maar wat betekent dit voor uw onderwijs? En hoe kunt u zowel het denken als het leren leren ontwikkelen? U ontdekt het bij een innovatief en bewezen concept: Thinking for Learning (T4L).

Coöperatief leren in het VO

Samenwerken is een vaardigheid die nu én in de verdere 21e eeuw van groot belang is voor leerlingen om zich eigen te maken. Daarom is het belangrijk om als docent het leren samenwerken bewust en structureel onderdeel te maken van uw lessen. U vergroot hiermee niet alleen de betrokkenheid van uw leerlingen maar ook hun mogelijkheden om deel te nemen aan het leren op school en in het maatschappelijk leven als geheel. Inderdaad: een mooie investering in de toekomst.

Omgaan met opbrengsten inclusief formatief evalueren

Bij formatief evalueren draait het om effectieve leeractiviteiten bieden die zo goed mogelijk aansluiten bij het leerproces van de leerling op dat moment. Dat is een hele uitdaging voor docenten én leerlingen. In een drietal sessies pakken we dit op een effectieve manier aan, zodat u aan de slag kan binnen uw lessen. U leert in de sessies gezamenlijk én duurzaam de omslag naar formatief werken maken. Het doel is te komen tot inzichten en vaardigheden die u niet meer los wilt laten, omdat formatief evalueren best denkbare onderwijs brengt!

© 2017 IJsselgroep Voortgezet Onderwijs
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau