Onderwijsontwikkeling en beleid

Uw visie en beleid (door)ontwikkelen en concretiseren. Nieuwe ontwikkelingen doorvertalen naar kansen voor uw school. Wij adviseren en begeleiden projecten van idee naar actie. Van de invoering van een ander onderwijsconcept tot aan de uitvoering in de lessen: IJsselgroep brengt mensen in beweging.

Meer weten over onderwijsontwikkeling en beleid?
Plan dan een gesprek met Albert de Boer: 06 55 19 24 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dienstverlening

Gelijke kansen voor iedereen

Een goede doorstroming in het voortgezet onderwijs is belangrijk. Veel scholen zijn dan ook bezig met het wegwerken van obstakels en het verzilveren van kansen. De subsidie doorstroom PO – VO; VMBO – MBO; VMBO GL/TL – HAVO; VO – HBO en WO is hierbij een mooie stimulans. Maar hoe ontwikkel je goed doorstroombeleid en waar moet je op letten bij de concretisering?

Ondersteuning management

Onderwijskundig leiderschap tonen. Oog hebben voor het menselijk kapitaal. Een financieel gezonde organisatie neerzetten. Inspelen op de krimp van het aantal leerlingen. Zomaar wat aandachtspunten voor het management van een school. En u bevindt zich in de ‘wervelwind’ van dagelijkse beslommeringen. U heeft het (te) druk met de dagelijkse gang van zaken. U heeft geen energie en tijd om aan de broodnodige veranderingen te werken en om nieuw beleid te ontwikkelen. En dat voelt niet goed. Sterker nog: u wilt het veranderen. En het liefst meteen …

Conflictbegeleiding en oplossing van conflicten

Ligt u als betrokken (con)rector ’s nachts wakker van het werk? Door een energievretend conflict waar de hele school last van heeft? Of door de cultuur van aardig zijn en elkaar vooral niet aanspreken? Worden misstanden toegedekt en wordt het klimaat steeds vervelender? Ligt u wakker omdat er niets aan de hand lijkt en er geen gedoe is?  En heeft u het gevoel dat er iets speelt onder de oppervlakte, maar krijgt u er geen vinger achter?

© 2017 IJsselgroep Voortgezet Onderwijs
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau