Albert de Boer

Functie: Onderwijsadviseur

Telefoon: 088 093 1006
Mobiel: 06 55 19 24 70
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


"Het (passend) onderwijs wordt niet meer beter, als de docent niet nadrukkelijker wordt betrokken bij de uitvoering ervan. De docent dient zich daarbij te realiseren dat hij/zij het verschil kan maken in het leven en de toekomst van de leerlingen."

Onderwijsadviseur

In mijn werk als onderwijskundig adviseur bij IJsselgroep Educatieve Dienstverlening houd ik mij bezig met bijna alle ontwikkelingen en vraagstukken waar een schoolorganisatie mee te maken heeft. Daarbij probeer ik altijd de docent of andere onderwijsprofessionals te inspireren om de regie zelf in handen te nemen en van het werk te genieten. En werk is iets waar je plezier in kunt hebben.

Bert Tiggelaar zegt: “Een fulltime docent werkt meer dan 66000 uur in z’n leven. Dat zijn er eenvoudigweg teveel om met tegenzin door te brengen”.

Werkterrein

Inspireren kan door het houden van een inleiding. De wereld wordt even een klein beetje mooier. Graag ben ik actief als spreker op studie- en onderwijsdagen.

Onder de titel ‘duurzame docent’ probeer ik professionaliteit en werkplezier aan elkaar te koppelen. Onderwijs is een passie. Er beter in worden hard werken.
Daarnaast help ik u graag als het gaat om activerende didactiek en differentiatie in het dagelijks lesgeven. Of bij het analyseren van de opbrengsten van uw inspanningen. Want die vormen de thermometer van de kwaliteit van wat u doet, de thermometer van de kwaliteit van onderwijs.

Professionalisering van de docent

Professionaliseren betekent: Meer professional worden. De drive voelen om zelf verantwoordelijk te zijn voor de kwaliteit van het onderwijs. Gericht op het geven van het best denkbare onderwijs. Een doortimmerde opvatting over professionalisering kan veel werkdruk voorkomen en weg nemen.
Docent, teamleider en onderwijsondersteuner vormen samen het team dat de leerling helpt in de mensvorming. Ieder vanuit een eigen rol. Een leerling gaat een diploma halen, maar wordt ook ondersteund bij de vorming als mens en burger. Dat is de uitdaging van iedere docent en onderwijsprofessional.

Trots

Docent is het belangrijkste vak dat er bestaat. Dat maakt trots en geeft verantwoordelijkheid. Dat vraagt een enorme inspanning, maar is niet onmogelijk.

© 2017 IJsselgroep Voortgezet Onderwijs
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau