Individuele ondersteuning van docenten

Iedere professional en beroepsbeoefenaar heeft eigen sterke en zwakke punten. IJsselgroep kan op basis van gerichte vragen vanuit de persoon of organisatie functionarissen ondersteunen bij de inrichting van het werk.
Meer weten over individuele ondersteuning van docenten?
Plan dan een gesprek met Albert de Boer: 06 55 19 24 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dienstverlening

Coaching van docenten

Beginnende docenten hebben soms wat meer tijd nodig om het klassenmanagement goed in de vingers te krijgen; de ervaren docent wil feedback op zijn manier van lesgeven; de leidinggevende heeft twijfel over de professionaliteit van sommige docent. Wat de insteek ook is: wij doen er alles aan om samen de kwaliteit van (nieuwe) docenten te verbeteren.

Gesprekken met ouders en leerling

We kennen de situatie tijdens de ouderavond: ouders die luidruchtig hun onvrede uiten, pittige gesprekken vol emotie, wederzijds onbegrip tussen ouder, school en leerling. Het gesprek zou een oplossing moeten bieden, maar eindigt in verharding van standpunten, stress en soms zelfs in ruzie.

Omgaan met een uitdagende groep

In deze cursus staat het professioneel handelen in de klas van de docent centraal. Tijdens de cursus ervaart de docent de betekenis van weerstand in relatie met de leerling en leert het eigen professioneel handelen zo (bij) te sturen dat het leidt tot een uitdagend leerproces voor leerlingen.

© 2017 IJsselgroep Voortgezet Onderwijs
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau