Ondersteuning management

Onderwijskundig leiderschap tonen. Oog hebben voor het menselijk kapitaal. Een financieel gezonde organisatie neerzetten. Inspelen op de krimp van het aantal leerlingen. Zomaar wat aandachtspunten voor het management van een school. En u bevindt zich in de ‘wervelwind’ van dagelijkse beslommeringen. U heeft het (te) druk met de dagelijkse gang van zaken. U heeft geen energie en tijd om aan de broodnodige veranderingen te werken en om nieuw beleid te ontwikkelen. En dat voelt niet goed. Sterker nog: u wilt het veranderen. En het liefst meteen …

Uitdagingen

Als management staat u soms voor flinke uitdagingen. Het sneller ontwikkelen en invoeren van beleid. Collega’s los laten komen van de ‘dagelijkse gang van zaken’. Alle secties meekrijgen met de gewenste onderwijskundige veranderingen. Goed omgaan met teruglopende (of plotseling sterk toenemende) leerlingaantallen. Een beter evenwicht vinden tussen tl-leerlingen en basis- en kaderleerlingen. Of meer vwo/gymnasium leerlingen binnenhalen. Ontdek bij dit soort vraagstukken de kracht van de IJsselgroep.

Werkwijze

U heeft een uitdaging op het gebied van verandermanagement, organisatie-ontwikkeling, in- en externe samenwerking en/of communicatie. IJsselgroep gaat dan samen met u op zoek naar een werkwijze die uw doelen dichterbij brengt. U bent en blijft de eigenaar van uw eigen traject. IJsselgroep ondersteunt u dan ook bij het vinden van uw weg. Want u gaat verder met dat wat ons gezamenlijke proces oplevert. Wij zijn voor u de luis in de pels, de spiegel of de draaideur. Samen onderzoeken wij alle mogelijkheden die er zijn om uw doel te bereiken en bieden wij ondersteuning bij het proces. Het is volstrekt helder wat uw verantwoordelijkheden zijn en hoe u docenten, ondersteuners, leerlingen en/of ouders bij de uitdaging betrekt.

Onderwerpen

IJsselgroep ondersteunt u onder andere bij:

  • Het realiseren van differentiatie en activerende didactiek
  • Het vergroten van het eigenaarschap van leerlingen
  • Het omgaan met krimpende leerlingaantallen
  • Het invullen van uw HRM-beleid
  • Het maken van een beleidsplan voor de komende jaren dat doorwerkt in de hele organisatie. Een beleidsplan dat wordt gebruikt.

Resultaat

IJsselgroep levert ‘Maatwerk met Effect’. Dat betekent dat we met een op u afgestemde werkwijze komen tot een gezamenlijk afgesproken resultaat. Waarvoor u en wij samen verantwoordelijk zijn. Ieder in z’n eigen rol.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten over coaching van docenten? Neem dan contact op met John Hoeberichts: 06 - 14 00 41 52, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

John Hoeberichts

Onderwijsadviseur
06 14 00 41 52
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

© 2017 IJsselgroep Voortgezet Onderwijs
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau