Conflictbegeleiding en oplossing van conflicten

Ligt u als betrokken (con)rector ’s nachts wakker van het werk? Door een energievretend conflict waar de hele school last van heeft? Of door de cultuur van aardig zijn en elkaar vooral niet aanspreken? Worden misstanden toegedekt en wordt het klimaat steeds vervelender? Ligt u wakker omdat er niets aan de hand lijkt en er geen gedoe is?  En heeft u het gevoel dat er iets speelt onder de oppervlakte, maar krijgt u er geen vinger achter?

Het blijft lastig om verandering te bewerkstelligen terwijl u al jarenlang iets door de vingers heeft gezien. Of het nu gaat om ruzies in teams, docententeams of teams van ondersteunende diensten van leidinggevenden of ruzies tussen ouders en school: het blijft lastig om dit te beïnvloeden en positief om te draaien.

Dienstverlening

Onze dienstverlening ‘Conflictbegeleiding eb oplossing van conflicten’ geeft een helder antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe pak je de conflictsituatie aan?
  • Hoe sta je tegenover een gedoogsituatie die je niet meer wilt?
  • Durf je het aan dat er eerst gedoe moet komen om aan vertrouwen te kunnen werken?

Op basis van inzicht gaat u concreet met ons aan de slag om de situatie ‘om te buigen’.

Werkwijze

IJsselgroep ondersteunt u bij de aanpak van conflicten. U bent en blijft de eigenaar van het proces, want u moet verder met het team. Na kennismaking met u en het team, brengen wij samen met de betrokkenen de situatie in kaart. De nadruk ligt op eigen verantwoordelijkheid van iedere betrokkene. Er is aandacht voor consequent omgaan met afspraken en voor niet uitgesproken vooringenomenheid, voor eerlijkheid.

IJsselgroep heeft adviseurs die vaker met het conflictbijltje hebben gehakt. Zonder dat er slachtoffers vielen. IJsselgroep heeft oog voor de zorgen van alle betrokkenen en stemt af met de opdrachtgever over het te verwachten resultaat en wijze van terugkoppeling.     

Resultaat

IJsselgroep richt zich op het oplossen van de conflictsituatie met oog voor de belangen van de opdrachtgever en alle betrokkenen. Alles is erop gericht om het energielek te dichten, zodat de aandacht weer naar de positieve ontwikkelingen kan uitgaan. We bereiken dit door gedoe te laten ontstaan. We hebben oog voor zowel de boven-  als de onderstroom in de communicatie.

Voor wie

Voor alle teams in de schoolorganisatie met fiattering vanuit directie bestuur. Altijd op maat en in een van tevoren duidelijk vastgelegd tijdsbestek en beschreven eindresultaat.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten over goed doorstroombeleid en gelijke kansen? Neem dan contact op met Margriet Foks: 06 15 16 88 17 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Margriet Foks

Senior adviseur VO
06 15 16 88 17
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2017 IJsselgroep Voortgezet Onderwijs
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau