Anton Kiewiet

Functie: Senior onderwijsadviseur

Mobiel: 06 48 85 12 29
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Senior onderwijsadviseur

Kwaliteiten

Naast dat ik beschik over goede contactuele eigenschappen, ben ik communicatief vaardig, sociaal, doelgericht, kan goed samenwerken en heb interesse in een breed scala aan onderwerpen. Daarom ben ik inzetbaar voor o.a. (team)coaching, het begeleiden van (jonge) docenten en in het inzetten van gesprekstechnieken in de les.

Complexe zaken kan ik snel overzien, doordat ik analytisch sterk ben, makkelijk kan schakelen tussen de verschillende niveaus en veel kennis van en ervaring heb met schoolorganisaties. Vanuit die kwaliteiten kan ik goed het management ondersteunen bij bv. het vormgeven van het onderwijs en Passend Onderwijs. Verder ligt mijn kracht ligt in het projectmatig werken en het begeleiden van projecten.

Onderwijs is mijn passie en daarom heb ik later na twee verschillende lerarenopleidingen in deeltijd onderwijskunde gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht, gericht op onderwijskundig ontwerp.

Persoonlijk

Mijn interesse ligt in natuur en landschap, ik ben graag buiten om te wandelen of te fietsen of aan het werk in de tuin. Ook ben ik een groot liefhebber van muziek met voorkeur voor klassieke muziek. De sporten die ik beoefen zijn fietsen en schaatsen

Ervaring

Mijn ruime werkervaring ligt in het vmbo en mbo als docent, leidinggevende en adviseur. Ik heb jarenlang als praktijk- en theoriedocent gewerkt in het onderwijs. Het onderwijs ken ik dus van binnenuit. Al in het begin van mijn onderwijsloopbaan heb ik coördinerende taken opgepakt op het gebied van cursusonderwijs en het opzetten en leiden van projecten. In het mbo hield ik mij graag bezig met het vormgeven en ontwikkelen van het onderwijs en als zodanig ook meegedaan in landelijke werkgroepen. Ook in mijn rol als teamleider in het vmbo heb ik mij met veel verschillende zaken beziggehouden, zoals de implementatie van een nieuw onderwijsconcept in combinatie met verhuizing naar een nieuw schoolgebouw. Als locatieleider in het mbo was ik medeverantwoordelijk voor de vormgeving van de nieuwe kwalificatiestructuur.

© 2017 IJsselgroep Voortgezet Onderwijs
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau